From the Blog

april 15, 2014

Bourgondisch genieten in Antwerpen

Voor een leuk weekendje weg buiten Nederland hoef je helemaal niet ver te reizen. Een plek waar je prima een aantal dagen kunt verblijven is Antwerpen. Deze stad in België is gemakkelijk aan te rijden met de auto en ook met de trein ben je vanaf Rotterdam binnen een uur in deze veelzijdige stad.

Antwerpen heeft alles in zich om er een Bourgondische vakantie van te maken. Daarom moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan de hoogtepunten van deze mooie stad.

De historische binnenstad

Antwerpen heeft een prachtige historische binnenstad. De Grote Markt bijvoorbeeld is bijvoorbeeld een eeuwenoud plein in het hartje van de stad. Je kunt er prima een hapje eten of een echte Belgische pint drinken. Je kunt zelfs een ruienwandeling onder de grond maken.

De stad is ook beroemd geworden vanwege de grote hoeveelheid winkelstraten. De meest bekende winkelstraat is De Meir. Wanneer je een zijstraatje inschiet, kom je de wat meer exclusieve winkels tegen zoals Louis Vuitton en Gucci. Een aanrader zijn de streekwinkels waarin veel kant en chocolade wordt verkocht.

Diamanten en de Vogeltjesmarkt

Antwerpen heeft een belangrijke rol gespeeld in de diamantenindustrie. Vlakbij het Centraal Station vind je dan ook een museum waarin je alles kunt vinden over de diamantenindustrie. Een bezoek aan de Diamantbuurt mag dan ook zeker niet ontbreken.

Een leuke en grappige bezienswaardigheid is de Vogeltjesmarkt. De kwetterende vogeltjes zingen talloze liedjes. Je kunt hier bijvoorbeeld genieten van oesters met champagne. Verder vind je er veel kraampjes met allerlei lekker eten uit het buitenland.

Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen is een prima stad om uit te gaan. Populaire clubs in de stad zijn bijvoorbeeld Café D’Anvers en Noxx. Verder vind je er ook veel buurtkroegen en bruine cafés. Er is voor ieder wat wils!

Have your say