From the Blog

december 18, 2013

De beste kampeertips

Camping Frankrijk

Regel een goede tent

Wanneer je gaat kamperen dan wil je er natuurlijk vooral van genieten. Het is namelijk niet voor niets vakantie. Daarom volgen hier een aantal kampeertips die je kunnen helpen om een leuke vakantie door te brengen op de camping. In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk dat je een tent zonder gaten hebt. Schaf een luifel of uitbouw aan die je over je tent heen kan spannen. Dat voorkomt enerzijds lekkage, anderzijds is je bewegingsruimte veel groter.

Tips omtrent het koken

Koken op de camping kan soms een heel gedoe zijn. Daarom zijn er speciale schermen die er voor kunnen zorgen dat je kookstel uit de wind staat. Het water kookt daardoor sneller en je verliest veel minder warmte. Wanneer je geen kooktoestel bij je hebt, omdat je aan het wild kamperen bent, dan is er ook nog een andere optie. Je kunt namelijk ook koken met een schone bergkei. Deze houdt groente en aardappels warm, wanneer je bijvoorbeeld nog vlees moet braden.

Op de camping in Frankrijk

Campings in Frankrijk kun je het beste vaak vooraf reserveren. Dat voorkomt teleurstellingen. Daarnaast doe je er goed aan een grondzeil aan te schaffen. In elk geval voordat je je tent gaat opzetten. Zorg er daarnaast voor dat je auto niet te zwaar beladen is. Het vertraagt de rit naar een schitterend land als Frankrijk. Camping Le Ranc Davaine  is een echte aanrader als camping!

Camping Le Ranc Davaine

Camping Le Ranc Davaine

Kamperen bij de oosterburen

Duitsland is een schitterend land om te kamperen. Het heeft een veelzijdige natuur. Campings in Duitsland vind je bijvoorbeeld in het Beieren, aan de Eifel en in het Zwarte Woud. Je kunt er vaak volop wandelen, kanoën en fietsen. Wat echt belangrijk is in Duitsland, is je identiteitskaart. Camping Lackenhäuser ligt in het Beierse Woud en is prima geschikt voor het hele gezin.

Camping Zwarte Woud Duitsland

Camping Zwarte Woud Duitsland

Have your say