From the Blog

mei 23, 2014

De mooiste plekken in Zuid-Frankrijk

Jaarlijks gaan duizenden mensen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Het is een geliefd vakantieoord vanwege de combinatie van zon, zee en strand. Er zijn diverse bezienswaardigheden die je hier kunt vinden.

Heb je plannen om een bezoek te brengen aan Zuid-Frankrijk? Dan mag een bezoek aan de mooiste plekken in Zuid-Frankrijk niet ontbreken!

Vakantie in de havenstad Marseille

Het is de moeite waard om je vakantie door te brengen in Marseille. Dit is een belangrijke havenstad in Frankrijk en tevens een geliefde vakantiebestemming bij veel toeristen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Cathédrale de la Major de Marseille.

Het Parfummuseum

Frankrijk is onder andere beroemd vanwege de parfum. Een bezoekje aan het Parfummuseum mag dan ook niet ontbreken. Je kunt dit museum vinden in het stadje Grasse. Dit wordt ook wel de hoofdstad van de parfumindustrie genoemd.

Luxe genieten in Cannes

Cannes is een stad aan de Côte d’Azur en is vooral bekend vanwege de mooie stranden en prachtige jachthavens. Een wandeling langs de jachthaven over de boulevard moet je dan ook zeker ervaren hebben. Breng ook gerust een bezoek aan Fort Royal, een voormalige gevangenis.

Een strandvakantie in Nice

Nice is misschien wel een van de meest populaire badplaatsen in Zuid-Frankrijk. Het is gelegen in het hart van de Franse Riviera. Hier zijn alle ingrediënten te vinden voor een ontspannen vakantie. Je kunt rondstruinen op gezellige marktjes, lekker eten en ’s avonds een bezoek brengen aan een uitgaansgelegenheid.

Een dagtrip naar Monaco

Monaco is een zelfstandige staat die omringt wordt door Frankrijk. Het is zeker de moeite waard om hier een dagje door te brengen. Breng een bezoek aan Palais Princier de Monaco of vindt plezier in een van de casino’s.

Er is vast en zeker een camping laatste moment aanbieding te vinden voor een mooie vakantie in Zuid-Frankrijk.

Have your say