From the Blog

februari 19, 2015

Een korte vakantie in de Eifel

Lekker even een paar dagen ertussenuit? Dit hoeft echt niet duur te zijn, als je maar goed rondkijkt op internet. Een optie voor een korte vakantie in het buitenland, is door een aantal dagen door te brengen in Duitsland. Dit kan bijvoorbeeld in de Eifel. Deze streek heeft een geheel eigen karakter door vulkanische activiteit.

In dit prachtige stukje Duitsland heb je echt even het gevoel dat je er tussenuit bent. De ideale mogelijkheid om optimaal te genieten tijdens een korte vakantie bij de oosterburen!

Burg Satzvey – maak kennis met de Middeleeuwen

In de Eifel kom je in aanraking met veel schilderachtige dorpjes en gebouwen. Indrukwekkend zijn de talloze stadsvestigingen die je op diverse plekken aantreft. Bezoek bijvoorbeeld Burg Satzvey, een burcht uit 14e eeuw. Leuk ook voor de kinderen, want er worden nog steeds shows gegeven zodat ze een indruk krijgen hoe het er in de middeleeuwen aan toe ging.

Wandelen en fietsen in Nationaal park Eifel

Tijdens een korte vakantie in de Eifel, breng je uiteraard een bezoek aan het Nationaal park Eifel. Het is gelegen in het noorden van de Eifel en een uitstekende plek om lekker te wandelen en fietsen. Elke natuurliefhebber zal dit park zeker kunnen waarderen.

Cultuur opsnuiven in Trier

Trier is één van de oudste steden van Duitsland en heeft een aantal prachtige historische bouwwerken die bezocht kunnen worden. Dit zijn onder andere de De Dom en de Onze-lieve-Vrouwekerk. Je kunt hier eveneens het geboortehuis bezoeken van Karl Marx die is ingericht als museum.

Beklim de Hohe Acht

Houd je wel van een beetje uitdaging? Beklim dan de Hohe Acht. Dit is de hoogste berg van de Eifel (747 meter hoog). Op de top staat de Kaiser-Wilhelm toren. Deze biedt jou een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Een betere korte vakantie kun jij je niet wensen!

Have your say