From the Blog

juli 24, 2014

Kamperen in het Zwarte Woud

Duitsland is een heerlijk land voor een kampeervakantie. Je kunt hier prima 2 dagen kamperen tijdens een weekendje weg, of 3 dagen wanneer je er de vrijdag of maandag aan vastplakt.

Vooral het Zwarte Woud is favoriet onder kampeerders en dat is niet geheel onterecht. Je kunt hier uitstekend je tentje opzetten, of een ingerichte bungalowtent of stacaravan boeken.

Volop genieten in een natuurrijke omgeving

Het Zwarte Woud is gelegen in het zuidwesten van Duitsland. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen, terwijl je omgeven bent door prachtige bergen en bossen. De hoogste berg in het Zwarte Woud is de Feldberg. Deze berg is 1.493 meter hoog.

De grootste watervallen van Duitsland liggen in het Zwarte Woud en vind je bij Triberg. De watervallen van Triberg zijn een populaire bezienswaardigheid in het Zwarte Woud en moet je daarom zeker eens bezocht hebben. In totaal zijn er 7 watervallen te vinden die allen een afstand overbruggen van ongeveer 163 meter.

De uitvinding van de koekoeksklok

Leuk om te weten, is dat de koekoeksklok is uitgevonden in het Zwarte Woud aan het begin van de 18e eeuw. Het is dan ook nog steeds een belangrijk symbool in deze streek. In Furtwangen im Schwarzwald vind je een museum dat speciaal gewijd is aan de koekoeksklok. Je kunt hier verschillende klokken vinden die zeker op je kinderen een onvergetelijke indruk zullen achterlaten.

Kastelen en burchten

In het Zwarte Woud vind je tevens veel kastelen en burchten. Deze liggen verspreid over de gehele streek. Het slot van Donaueschingen is iets dat je absoluut gezien moet hebben. Maar ook het romantische Schloss Favorite is een aanrader om te bezoeken.

Laat je verrassen en boek een onvergetelijke vakantie naar het Zwarte Woud. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Have your say