From the Blog

februari 18, 2014

Veelzijdig Sauerland en zo vlakbij

Het Sauerland, op twee uur rijden vanaf de grens met Duitsland is een andere wereld. Het is buitenland. De hele streek wordt gedomineerd door bossen en bergen. Zomers overheersen de prachtige korenvelden en ’s winters ligt er vaak veel sneeuw. Het is een gedroomde bestemming voor sportievelingen en natuurliefhebbers. Mountainbikers komen aan hun trekken dankzij steile beklimmingen en snelle afdalingen, maar er zijn ook comfortabele paden voor gezinnen. Watersportliefhebbers kunnen op de talloze meren surfen en zeilen en voor de golf fanaten zijn er veel mogelijkheden op een van schitterend aangelegde golfcourses.

Wintersport gebied

Zo vlakbij de grens is Sauerland ook ideaal voor een weekend wintersport. Het skigebied ‘Wintersport Arena Sauerland’ heeft 57 skigebieden met 150 skiliften. Nu zijn de afdalingen niet zo lang als in de Alpenlanden, maar lengtes tot 2 km van licht tot zwaar zijn leuke uitdagingen voor zowel beginners als geoefende skiĆ«rs.
Voor snowboarders is er een funpark met onder andere half pipes en er zijn vele geprepareerde loipes voor beoefenaars van de langlaufsport. Er is zelfs een rodelbaan. De ‘Wintersport Arena Sauerland’ heeft er alles aan gedaan om het hun gasten naar de zin te maken.

Weekend weg

Cultuurliefhebbers worden ruimschoots op hun wenken bediend, want de geschiedenis van de regio is lang en er is veel bewaard gebleven. De kastelen en kloosters uit de middeleeuwen zijn prachtig, maar ook interessant zijn de steenkolenmijnen uit meer recentere tijden. Onder begeleiding zijn enkele bezoeken aan mijnen mogelijk.
Accommodaties voor een weekend Sauerland zijn talrijk en gevarieerd. Van luxe kamers in sterrenhotels tot appartementen. Er zijn ook een scala aan mogelijkheden op campings.
Veelzijdig Sauerland heeft een hoop te bieden. Zowel in de zomer als in de winter. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto of trein en is een ideale bestemming voor een weekendje weg.

Have your say