From the Blog

juni 30, 2014

Weekend Boedapest

boedepest

Op zoek naar de ideale stedentrip voor een weekendje, maar wil je toch het land uit? Bezoek dan eens de hoofdstad van Hongarije: het prachtige Boedapest. Deze grote stad is binnen een lang weekend prima te ontdekken. Het biedt van alles om een paar dagen goed mee te vullen. Budapest is in de zomer erg leuk, met haar vele terrassen aan de Donau, maar de stad is ook echt een winterstad, met de diverse kerstmarkten en de warme koffiehuizen.

Verblijven 
Boedapest bestaat uit twee delen: Boeda en Pest. Daar tussen stroomt de Donau. Boek een hotel in Pest, het centrum van de stad. Vanaf daar zijn alle toeristische trekpleisters prima af te lopen. Een echtemustsee is bijvoorbeeld het Citadel in Boeda. Steek één van de prachtige hangbruggen over en ga al wandelend of met de lift omhoog. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad.

Ontspannen 
Boedapest staat bekend om haar magische plekken. Je hebt er toeristische restaurants en barretjes, maar veel leuker is het om zelf een leuk plekje op te zoeken. Aan het water zitten veel gezellige kroegjes en barren. Midden in het centrum, dichtbij de grote winkelstraten, zit een groot park waar iedereen in de zomer met een lekker drankje aan het genieten is van het goede weer. Het eten en drinken in de stad is overal een stuk goedkoper dan in ons eigen land.

Om de stad echt goed te leren kennen zoals een local dat kan, is het aan te raden om eens naar een thermisch bad te gaan. Boedapest heeft er meerderen, waarvan Szecheny de bekendste is. Na een paar dagen lopen door de stad is het hier heerlijk ontspannen, zowel overdag als in de avond. Boedapest is een stad voor ieder wat wils!

Have your say