From the Blog

november 24, 2014

Bruisend Berlijn

Op zoek naar een cultureel verantwoord weekendje weg op een plek waar je ook kunt shoppen en heerlijk kunt eten? Ga dan eens een paar dagen naar het bruisende Berlijn! Deze stad ligt ontzettend dichtbij Nederland, vanaf de grens is het slechts een paar uurtjes rijden met de auto, trein of bus. Je kunt zelfs vanaf diverse plekken vanaf ons land, zoals Schiphol of Rotterdam, met het vliegtuig naar de Duitse hoofdstad.

Cultureel hoogstandje
Berlijn is met haar rijke historische geschiedenis een absolute must go voor de cultuurliefhebber. Maak een wandeling langs de East Side Gallery, de route waar de muur heeft gestaan en waar op sommige plekken de muur nog steeds staat. Bezoek Checkpoint Charlie, wat de controlepost op de grens van de Amerikaanse en Russische sector was. Neem een kijkje bij het bijzondere Holocaust monument, opgedragen aan alle overledenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog niet genoeg gehad? Ga dan naar de Brandenburger Tör, de overweldigende stadspoort aan het eind van de boulevard Unter Den Linden.

Fietsend de stad door
De stad kun je natuurlijk ontdekken op verschillende manieren. Het metronetwerk is gebruikersvriendelijk en brengt je naar alle plekken in Berlijn. Toch is de stad het best te ontdekken op de fiets. Berlijn staat bekend om haar vele fietsverhuren. Huur een stadsfiets of een mountainbike en bekijk de stad op een hele andere manier. Zo zie je veel meer dan wanneer je alleen per metro gaat. Je kunt ook gemakkelijk even een koffiepauze of een shoppauze nemen om vervolgens weer verder te fietsen naar een ander deel van de stad, zoals het populaire Mauerpark waar op zondag een grote rommelmarkt is te vinden. Berlijn is een cultuurrijke stad waar altijd wel wat te doen is, zowel in de donkere nacht als overdag.

Have your say