From the Blog

juni 11, 2015

Een citytrip naar Hamburg

Zin in een korte maar wel leuke vakantie? Boek een weekendje weg naar de Duitse stad Hamburg. Na Berlijn is Hamburg de tweede stad van Duitsland met zo’n 1,7 miljoen inwoners. De stad is vooral bekend als havenstad en bovendien heeft Hamburg de uitstraling van een echte metropool!

Wat maakt Hamburg zo bijzonder?
Hamburg is een leuke stad vanwege een aantal bijzondere elementen. Zo kun je in Hamburg eindeloos shoppen. Het heeft één van de betere winkelparadijzen in Europa. Je kunt zowel luxe shoppen als hippe winkeltjes bezoeken in de diverse zijstraatjes van het centrum van Hamburg.

Iets dat direct opvalt aan Hamburg is de indrukwekkende skyline. Wist je dat vier van de vijftien hoogste kerken in Hamburg staan? Elke cultuurliefhebber zal zich in deze stad volledig op zijn gemak voelen. Hamburg heeft talloze musea waar je eindeloos kunt ronddolen.

Wandelen in Hamburg
Houd je van wandelen? Hamburg biedt voldoende wandelmogelijkheden. De stad ligt niet alleen aan de rivier de Elbe, maar heeft eveneens zo’n 2.300 bruggen. Dit varieert van hele kleine bruggetjes tot grote bruggen.

Een attractie die je in Hamburg absoluut niet mag missen is de Elbe Philharmonic Hall. Dit uitzonderlijke concertgebouw ligt in de haven van Hamburg en heeft naast diverse concertzalen ook luxe eetgelegenheden. Verder kun je hier ook in een mooi hotel overnachten. Wellicht een idee voor jouw/jullie romantische stedentrip?

Hoe reis je naar Hamburg?
Hamburg is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig, de trein of auto. De trein is een aanrader als je wat meer tijd hebt en ook onderweg wilt genieten van het indrukwekkende Duitse landschap. De treinreis duurt ongeveer 5 uur en brengt je in het hart van de stad. Kortom, kies voor een reisoptie die je het meest aanspreekt en geniet van een weekend weg naar Hamburg.

Have your say