From the Blog

september 26, 2014

Een onvergetelijk weekend op de Waddeneilanden

Als je graag eens een leuk weekendje er tussenuit wilt, zijn de Waddeneilanden zeker aan te raden. Nederland heeft vijf Waddeneilanden waar je terecht kunt. Deze bestaan uit Texel, Ameland, Schiermonnikoog, Vlieland en Terschelling. Texel behoort tot de provincie Noord-Holland, terwijl de overige eilanden deel uitmaken van Friesland.

Kenmerkend voor de Waddeneilanden zijn de rust en vrijheid die hier te vinden zijn. Als je behoefte hebt aan stilte en ruimte, dan zit je hier goed op je plek. Uiteraard kun je tijdens een weekendje op de Waddeneilanden diverse leuke activiteiten ondernemen.

Maak er een actief weekendje van

Hoewel de Waddeneilanden bekend staan om hun rust en vrijheid, kun je er ook uitstekend actief bezig zijn. Activiteiten zoals fietsen en wandelen in de vrije natuur kunnen je hoofd leegmaken waardoor je weer energie kunt opdoen. Maak bijvoorbeeld eens een mooie strandwandeling of ga gezellig met de gehele familie wadlopen.
sea-431672_640
Bezoek Hollum

Heb je een hotel of andere accommodatie op Ameland geboekt? Dan moet je zeker eens een bezoek hebben gebracht aan Hollum. Vooral de nostalgische straatjes en monumentale panden die je hier kunt vinden, maken een bezoek aan dit plaatsje zeker de moeite waard.

Het Juttersmuseum op Swartwoude

Een andere bezienswaardigheid op Ameland is het Juttersmuseum. Vooral de kids zullen dit erg leuk vinden, aangezien dit museum gaat over alles dat aanspoelt op het strand. Ze zullen de dag van hun leven hebben en het avontuur in hen zal volop geprikkeld worden.

Pak je koffer in en ga op reis

Ben je overtuigd? Pak dan snel je spullen en ga op vakantie naar één van de Waddeneilanden. Ik weet zeker dat je geen spijt zult krijgen van je beslissing. Je kids zullen het daarin zeker niet met je oneens zijn. Wie zal tijdens deze vakantie de meeste zeehonden weten te spotten?

Have your say