From the Blog

juni 26, 2015

Een stedentrip naar Glasgow

Glasgow is niet alleen de grootste stad van Schotland, maar ook de twee na grootste stad van Engeland. Deze prachtige stad heeft alles in zich voor een opmerkelijke en zinvolle stedentrip. Het ligt dichtbij Nederland en je hoeft er geen dagen voor te reizen. Wat maakt een trip naar Glasgow zo aantrekkelijk en wat mag je absoluut niet missen?

Glasgow, een stijlvolle stad met veel attracties
Glasgow wordt ook wel een van de meest stijlvolle steden in Engeland genoemd. Zo zijn er niet alleen schitterende attracties te vinden in het centrum van de stad, maar is er ook een ruim aanbod van festivals en evenementen. Iets dat je in elk geval moet ondernemen, is het beklimmen van de 150 treden van de Sint Rules Tower om zo te genieten van het uitzicht over Fife. Uiteraard mag een bezoek aan een kunstmuseum ook niet ontbreken tijdens een verblijf in Glasgow.

In de omgeving vind je talloze landhuizen, landgoeden en charmante kastelen die al eeuwenlang een karakteristieke rol vervullen in het landschap rondom Glasgow. Maak kennis met de historie van Glasgow en omgeving en laat je inspireren door hoe het er vroeger aan toe ging in dit stukje Schotland.

Hoe kom je in Glasgow?
Er zijn diverse manieren om Glasgow te bereiken. Zo kun je voordelige vliegtickets boeken via een online prijsvergelijker, maar het is ook mogelijk om de bus te pakken. Wil je het nog spannender aanpakken? Kies dan voor de boot als vervoersmiddel. Je neemt dan de boot naar Newcastle en reist vanaf daar verder met de trein naar Glasgow.

Kortom, er zit vast een prettig vervoersmiddel voor je tussen. Geniet daarom met volle teugen van je bezoek aan deze Schotse stad.

Have your say