From the Blog

maart 18, 2014

Een weekend naar de Veluwe

Vakantie op de Veluwe

De Veluwe is een prima plek om te vertoeven tijdens een korte vakantie. Om een weekendje op vakantie te gaan, hoef je niet ver te reizen. De Veluwe ligt centraal in Nederland en heeft talloze mooie plekjes waar je optimaal kunt genieten. Denk alleen maar eens aan de prachtige natuur die je er aan treft. Naast de natuur heeft deze regio nog veel meer in petto voor jou.

Maak een wandeling met een gids of boswachter

Heidevelden, stuifzand en bossen. Het maakt allemaal onderdeel uit van de Veluwe. Waar je ook een vakantie boekt op de Veluwe, je zult er vast en zeker iets van ervaren. Je kunt eens overwegen om een mooie wandeling te maken door de natuur. Wanneer je dit doet onder begeleiding van een gids of boswachter, dan krijg je daar ook nog extra achtergrondinformatie bij.

Diverse bezienswaardigheden

Park De Hoge Veluwe is een echte aanrader wanneer je een weekendje op de Veluwe verblijft. Ook Paleis Het Loo is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kinderen zullen dat absoluut op prijs stellen. Sinds 1984 is Paleis Het Loo ingericht als museum waar je eindeloos kunt ronddwalen. De prachtige paleistuin maakt het tripje zeker de moeite waard. Ook Het Speelgoed museum zullen je kinderen erg kunnen waarderen.

Nunspeet

Een plaatsje waar je zeker een bezoek aan gebracht moet hebben is Nunspeet. Je vindt er onder andere een korenmolen. Deze is gebouwd n 1886. Ook Schaapskooi Elspeet is een unieke ervaring om mee te maken. Ben je een fervent paardenliefhebber? Ga dan eens paardrijden op manage Belvedere. Natuurlijk sluit je een fijn weekendje af door lekker uit eten te gaan. Nunspeet heeft verschillende restaurantjes waar je prima terecht kunt en optimaal kunt genieten van een welverdiend diner!

Have your say