From the Blog

mei 20, 2014

Een weekendje op de Utrechtse Heuvelrug

Je kunt deze zomer een zonnig weekend tegemoet gaan op de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een streek middenin het land en bestaat onder andere uit een prachtige natuur. Je kunt er dan ook heerlijk wandelen en fietsen.

Maar ook voor culturele uitstapjes kun je op de Utrechtse Heuvelrug terecht. Je kunt bijvoorbeeld gezellige dorpjes bezoeken en daarnaast worden er ook altijd wel evenementen of concerten georganiseerd waar jij je prima kunt vermaken.

Fietsen en wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Er zijn talloze routes te fietsen op de Utrechtse Heuvel. Zo heb je bijvoorbeeld de beeldenroute van 20 kilometer lang door Soest en Soesterberg. Tijdens het fietsen van deze route kun je een kijkje nemen bij Paleis Soestdijk, de voormalige woning van wijlen Prinses Juliana en Prins Bernhard.

Je kunt ook op pad gaan met de Bergse Bossen wandel- en fietsapp. Je hebt dan de keuzemogelijkheid uit 4 wandelroutes en 2 fietsroutes. Deze routes brengen je langs de diverse hoogtepunten van de Utrechtse Heuvelrug.

Bezienswaardigheden op de Utrechtse Heuvelrug

Het is de moeite waard om een aantal mooie bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je vakantie op de Utrechtse Heuvelrug. Kasteel Amerongen is bijvoorbeeld een aanrader, net als de Piramide van Austerlitz, welke in 1804 is gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.

Een goedkoop weekendje weg

Wanneer je er een goedkoop weekendje weg van wilt maken, kies dan voor een mooie accommodatie op de Utrechtse Heuvelrug bij roompot.nl. Je kunt hier online diverse vakantiewoningen boeken voor tijdens je verblijf in deze streek. Er zijn daarnaast voldoende faciliteiten op een vakantiepark aanwezig, zodat ook je kinderen zich prima kunnen vermaken.

Uiteraard is het verstandig om de aanbiedingen in de gaten te houden. Je zult in elk geval veel plezier beleven tijdens je verblijf op de Utrechtse Heuvelrug!

Have your say