From the Blog

maart 21, 2019

Heerlijk weekend weg naar Milaan

Zo eens in de zoveel tijd is het heerlijk om er even tussenuit te gaan. Een paar dagen weg uit de dagelijkse sleur en op zoek naar een leuke plek ergens in Europa om een kleine vakantie te houden. In Europa zijn vele mooie landen en prachtige steden te vinden om voor een paar dagen te bezoeken, maar een weekendje Italië is een echte aanrader. Italië is een prachtig, gevarieerd land met vele leuke steden die door veel toeristen bezocht worden voor een weekendje weg. Rome, Bologna en Turijn zijn een paar voorbeelden van die steden, maar wat ons betreft springt er in Italië één bovenuit. Milaan is een prachtige stad, ook wel de modehoofdstad van Europa genoemd en je kijkt er je ogen uit bij alle indrukwekkende bezienswaardigheden.

Veel bezienswaardigheden in Milaan

In Milaan zie je veel toeristen met een fototoestel lopen. Overal waar je kijkt zie je mooie gebouwen of indrukwekkende architectuur die je natuurlijk graag wil vastleggen. Een voorbeeld daarvan is de Dom van Milaan. In Italië wordt dit de Duomo Santa Maria Nascente genoemd. Het is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld waar eeuwen aan gewerkt is. Je kunt de toren beklimmen, waarna je een prachtig uitzicht over heel Milaan hebt. Een andere bekende trekpleister van de stad zijn de Colonne di San Lorenzo. Dit zijn de ruïnes van Milaan die stammen uit de Romeinse oudheid.

Modehoofdstad van Europa

Mode en fashion is enorm belangrijk in Milaan. De grootste kledingmerken en ontwerpers zijn gevestigd in Milaan of hebben één of meerdere winkels in de stad. In het centrum van de stad kun je er niet om heen, deze stad ademt mode. Je kijkt je ogen uit in de straten met allerlei exclusieve kledingwinkels. Vele fashion liefhebbers komen naar Milaan om hun kledingkast aan te vullen met de laatste modetrends uit Milaan.

Voetbalstadion van Milaan

Net als vele andere grote steden in het land, heeft ook Milaan haar eigen voetbalstadion. De twee grote clubs uit de stad, AC Milan en Internazionale, spelen allebei in dit stadion. Als AC Milan speelt heet het stadion San Siro, als Internazionale speelt dan heet het Stadio Giuseppe Meazza. Het stadion biedt plaats aan ruim 85 duizend toeschouwers, en is vrijwel elke dag te bezoeken voor een rondleiding door het stadion en het bijbehorende museum.

Al eens in Milaan geweest? Bezoek het magische Rome.

Have your say