From the Blog

augustus 6, 2015

Het magische Rome

Bij veel mensen is het wel bekend dat Rome talloze prachtige bouwwerken bezit. Als je door de straten van de Italiaanse hoofdstad loopt, kom je op de meest verassende plekken prachtige gebouwen tegen. Hier volgen tips over de dingen die je écht gezien moet hebben wanneer je een weekendje Rome doet. In een weekend heb je immers niet heel veel tijd dus is het moeilijk om te kiezen wat je wil zien en daarom zullen wij je een handje helpen.

Kerkelijke gebouwen
Rome staat natuurlijk ook bekend over de enorme hoeveelheid aan kerken die de stad telt. Wij hebben een aantal aanraders die je echt gezien moet hebben. Ten eerste de Sint-Pieter, in Vaticaanstad. Dit gebouw is enorm indrukwekkend. Ook kun je in de koepel klimmen voor een adembenemend uitzicht over Rome. Iets anders dat je gezien moet hebben is de Sant’Ignazio, hierover zullen we niet te veel verklappen maar neem maar van ons aan dat het de moeite waard is!

Andere indrukwekkende gebouwen
Een ander gebouw wat je gezien moet hebben is natuurlijk het Colloseum. Dit was vroeger een arena waar de oude Romeinen konden genieten van bloed overgoten gladiator wedstrijden waarbij vaak dieren betrokken waren. Tip: neem een gids, want die vertellen de meest interessante verhalen. Ook is het Forum Romanum erg de moeite waard. Hier staan resten van echte oude tempels. Dit is erg interessant om te bedenken dat deze al duizenden jaren oud zijn.

Markten in Rome
Het is ook zeker de moeite waard om een markt te bezoeken in Rome. Hier kun je van alles kopen, van fruit tot zonnebrillen. Vaak kun je op deze markjes veel leuke spulletjes voor een prikkie kopen. Let er wel op dat je goed moet afdingen om niet te veel te betalen!

 

Have your say