From the Blog

oktober 3, 2016

Lekker een weekendje naar Valkenburg !

Weekendje Valkenburg

Bent u van plan om binnenkort een gezellig weekendje naar Valkenburg te gaan? Dan zijn er een aantal zaken die u echt niet mag missen. Valkenburg is een gezellig stadje in het zuiden van Limburg. Het ligt niet ver van de hoofdstad van deze provincie, Maastricht. Het gemoedelijke dialect en de mooie omgeving zullen u direct overtuigen van de schoonheid van Limburg.

Bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Valkenburg? Een bezoekje aan een van de vele grotten van Valkenburg is zeker aan te raden. Zowel voor individuen als voor groepen worden hier leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een extra spannende rondleiding, welke vooral geschikt is voor volwassenen en kinderen boven de 12 jaar. Er zijn echter ook allerlei leuke workshops, de speciale mergelworkshop bijvoorbeeld. Hierbij kunt u zelf een kunstwerk maken van mergel. Echt iets wat u een keer gedaan moet hebben! Het Kasteel van Valkenburg is eigenlijk nog maar een ruïne, maar dat betekent niet dat dit gebouw minder indrukwekkend is. De vergane glorie van deze enige hoogteburcht van Nederland komt zo juist nog beter uit de verf. De geschiedenis van het kasteel gaat maar liefst terug tot de 11e eeuw. Diverse ruimtes zijn nog goed te herkennen, zoals de ridderzaal en de vroegere kapel. Onder het kasteel liggen diverse vluchtgangen, welke leiden naar de Fluweelengrot. Deze grot staat bekend om de bijzondere wandschilderingen en sculpturen.

Restaurants

Hoewel we Limburg natuurlijk vooral kennen van de lekkere vlaaien, is hier op culinair gebied nog veel meer te vinden. In Valkenburg vindt u bijvoorbeeld het restaurant Aan de Linde. In dit sfeervolle restaurant wordt de Franse keuken geserveerd. Op zoek naar iets wat meer exotisch is? Dan is het Spaanse restaurant Latinos een echte aanrader. Het interieur van dit restaurant ademt de Spaanse cultuur helemaal; van de vloeren tot aan de lampen. Dinercafé Amadeüs is uitstekend geschikt voor een snelle hap. Toe aan een verfijnd avondje uit? Restaurant Hubert Haenen is in de verre omgeving bekend. Hier wordt haute cuisine geserveerd. Het restaurant is alleen van donderdag tot en met zondag geopend. Wanneer u lekker wilt eten, zit u in Valkenburg wel goed.

Overnachten in Valkenburg

Wie de gezelligheid en gemoedelijkheid van Limburg zoekt, wil natuurlijk ook een echt familiehotel om te overnachten. Het is dan een goed idee om in de gaten te houden wat de afstand van het hotel in Valkenburg tot het centrum van het stadje is. Het is altijd fijn wanneer dit op loopafstand zit en u niet meer met de auto hoeft te rijden nadat u gezellig op een terrasje heeft gezeten. Natuurlijk is het ook een pré wanneer er een parkeerplaats bij het hotel zit. In deze tijd kan bijna niemand meer zonder wifi en deze dienst mag u van een goed hotel zeker ook verwachten. Houdt u ervan om veel tijd buiten door te brengen? Dan dient het hotel minimaal te beschikken over een tuin of terras. Een binnenzwembad, sauna en fitnesscentrum maken een hotel in Valkenburg helemaal af. Ga voor de ideale plaats om alles uit uw verblijf in Valkenburg te halen en u lekker in de watten te laten leggen.

Have your say