From the Blog

november 24, 2016

Nederland fietsland

nederland fietsland

Bijna nergens ter wereld kom je de fiets zoveel tegen als in ons eigen landje: Nederland. De eerste fietsen die werden gemaakt werden van hout gemaakt. Deze werd een loopfiets genoemd. Deze fiets had nog geen trappers. In 1865 kwam er een fiets wat op onze hedendaagse fiets lijkt. Deze fiets werd gemaakt door een Fransman. Door het ontbreken van een overbrengingsverhouding zorgde ervoor dat er niet veel snelheid kon worden gemaakt. Dit zorgde ervoor dat de voorwielen steeds groter werden, de hoge bi fietsen. Deze fietsen werden ook niet meer van hout gemaakt en werden gemaakt van stalen buizen. Zo werd langzaam de fiets van tegenwoordig gevuld. In 1888 kwam ook nog de luchtgevulde fietsbanden. Voor meer informatie over de geschiedenis van de fiets in de wereld en in Nederland, klik hier.

Sinds die tijd zijn fietsen weinig meer veranderd. Echter worden frames wel eens van ander materiaal gemaakt. Ook de infrastructuur in Nederland is ingericht voor de fietser. Dit wordt in andere landen niet of nauwelijks gedaan. In bijvoorbeeld Engeland delen automobilisten en fietsers dezelfde weg,

Fietsen zijn er ook in de verschillende soorten en maten. Fietsen die speciaal zijn gemaakt voor bepaalde doelgroepen, fietsen voor dagelijks gebruik zoals bijvoorbeeld een stadsfiets of een omafiets. Voor de sportieve mensen onder ons zijn er mountainbikes of wielrenfietsen. In het duurdere segmenten worden de fietsen op maat gemaakt, waarbij de focus ligt op kwaliteit, duurzame materialen en een zo laag mogelijk gewicht.

Populair vervoersmiddel

De fiets is populair gebleven in Nederland omdat het een goedkoop alternatief is om je te verplaatsen als je dit vergelijkt met de auto. Op korte afstanden is het vaak ook een sneller vervoersmiddel in vergelijking met de auto. In steden, zoals Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam is het verstandiger om te reizen per fiets dan per auto. Tevens is fietsen ook goed voor het lichaam. Er zijn natuurlijk ook nadelen aan de fiets. In vergelijking met de auto, ben je op de fiets ook kwetsbaar in het verkeer. Tegenwoordig rijden er veel mensen met een smartphone in hun hand de weg op.

Fiets kopen?

Het is erg moeilijk om een fiets te kopen, aangezien er heel erg veel keus is! Gelukkig is daar de oplossing: Matrabike. Matrabike is een webshop met een breed assortiment van fietsen en fietskleding. Er is voor elk wat wils. De hype van 2016 zijn mountainbikes, specifiek mountainbikes in het segment tot 500 euro. Deze beginnerbikes zijn populair onder jongeren en starters. Op Matrabike kan je kiezen uit de beste fietsen van Nederland.

Have your say