From the Blog

april 24, 2015

Uitwaaien op prachtig Texel

Zin in een weekendje weg? Kijk niet naar al die dure opties voor het buitenland, maar boek een voordelig weekendje op Texel. Je hebt op dit prachtige eiland door de adembenemende omgeving al gauw het idee dat je totaal ergens anders bent dan gewoon in Nederland. Dat maakt juist een weekend op Texel zo bijzonder!

Fietsend het eiland af
Wanneer je met de boot het eiland bereikt hebt, is het absoluut aan te raden om naast de haven een fiets te huren. Het hele eiland rond fietsen is ongeveer 40 kilometer, maar dit hoef je natuurlijk niet te doen. Rondom Den Burg, De Koog en De Cocksdorp liggen de meeste vakantieverblijven. Kijk voor jezelf wat handig is: met veel bagage kun je natuurlijk beter eerst richting je verblijf en vanaf daar een fiets huren.

Genieten aan het strand
Texel heeft een lang strand, waarvan het strand bij De Koog het meest populair is. In deze badplaats vind je ontzettend veel hotels, huisjes en appartementen. In de duinen ligt een grote camping, waarbij je binnen een paar stappen op het strand staat. In het dorp zijn er genoeg restaurants en café’s te vinden voor een lekkere maaltijd en een borrel. Of drink een Skuumkoppe met zonsondergang over de zee in één van de strandtenten.

Ga er op uit
Daarnaast is er op Texel nog veel meer te doen dan zon, zee en strand. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele schapenboerderijen of ga naar het bekende Ecomare waar de zeehonden je al opwachten. Texel heeft tevens veel prachtige natuurgebieden. Neem bijvoorbeeld het bijzondere duingebied De Slufter, waar het net lijkt alsof je in het buitenland bent. Wandel ook eens door Fonteinsnol, een mooi stuk bos met een uitkijktoren waar je over het hele eiland kunt uitkijken.

 

Have your say