From the Blog

oktober 31, 2014

Weekendje Londen

Toe aan een bruisend weekend? Ga er eens lekker tussenuit! Niet zomaar in je eigen stad, wat dacht je van een weekendje Londen? In deze zogenoemde wereldstad is er altijd wat te doen, waar je ook bent, hoe laat het ook is. In een weekend heb je genoeg tijd om de diversiteit van Londen te ontdekken.

Voordelig
Een weekendje naar Londen hoeft niet duur te zijn. De stad ligt immers helemaal niet zo ver weg. Tegenwoordig zijn er genoeg vliegtuigmaatschappijen en busbedrijven die met dit soort steden ontzettend met hun prijzen stunten. Je bent vaak al voor een paar tientjes aan de andere kant van de zee! Londen zelf is niet heel goedkoop, maar wanneer je een goedkopere reis hebt, is het minder erg om wat meer te betalen voor een hotel of hostel. Tip: vertrek op donderdag in plaats van vrijdag, om nog meer korting te krijgen.

Altijd wakker
Ze zeggen wel eens over New York dat dat de stad is die nooit slaapt. Dat klopt, maar dit geldt niet alleen voor New York. Ook Londen is zo’n stad waar altijd wel wat te doen is. Wanneer je van toeristische trekpleisters houdt, is er van alles te doen: bezoek de London Eye en bekijk de stad van een ander oogpunt. Of loop richting de Big Ben en krijg door de rode dubbeldekkers en de telefooncellen het echte Britse gevoel. Buckingham Palace en de prachtige Tower Bridge zijn ook echt het bezoeken waard.

Shop till you drop
Naast deze mooie bezienswaardigheden, is Londen ook een echte shopstad. De shopaholics zullen zich hier zeker thuis voelen. Je hebt er diverse goedkopere Engelse ketens, maar ook de bekende grote winkels in Oxford Street en leuke, kleine vintage boetiekjes in Camden Town. Boek snel je weekendje weg!

Have your say